L’escola de música i dansa

Amb la finalitat de transmetre i de fer créixer la nostra cultura popular i tradicional, L’Associació Cultural l’Aljama de Bétera comptem, des de l’any 2012, amb l’Escola infantil de danses per a xiquets i xiquetes a partir de sis anys. L’interés i l’entusiasme d’este grup en l’activitat desenvolupada ha propiciat que l’Aljama viatjàrem fins a Disneyland París per a interpretar les danses de Bétera (2012).

L’Escola Infantil també ha sigut protagonista de la I Mostra Infantil de Música i Cultura Tradicional (2016), amb la qual es completa l’intercanvi iniciat amb el grup infantil de la Colla de Sant Joan de Labritja i el viatge realitzat a esta localitat eivissenca en juny de 2016 amb l’Orquestra Juvenil del Centre Artístic i Musical de Bétera. L’any 2017 celebrem la II Mostra Infantil de Música i Cultura Tracicional com a acte de cloenda de l’intercanvi realitzat amb l’Escola del Grup de Danses de Pedreguer i amb l’escola del Grup de Danses Morro Falquí del Poble Nou de Benitatxell. Este segon intercanvi comprén la participació del grup infantil de l’Aljama en l’Aplec Infantil de Danses de Pedreguer (2016) i en el festival FalquíFolk del Poble Nou de Benitatxell (2017).

 

 

L’interés suscitat en conéixer i endinsar-se en el món de la música i els balls tradicionals ens ha permés que, actualment, comptem també amb l’Escola juvenil de danses, l’Escola de danses per a adults i amb una Escola de música (guitarra, guitarró, llaüt, bandúrria i percussió).

Les classes dels diferents grups s’impartixen setmanalment a càrrec dels components de l’Associació Cultural i busquen no només l’aprenentatge dels balls, dels ritmes i de la música tradicional, sinó també fomentar l’estima per la cultura tradicional, així com promoure la cooperació, l’ajuda mútua i la convivència com a valors socials imprescindibles per a consolidar la vida en grup i afavorir el desenvolupament personal a través de la dansa i de la música.

Si t’interessa participar en algun d’estos grups o si vols rebre més informació, contacta amb nosaltres.