Qui som

L’Associació Cultural l’Aljama de Bétera som una entitat que naix l’any 2004 i que es manté gràcies a la voluntat, a la dedicació i a l’esforç d’un grup de persones apassionades pel món de la cultura popular i tradicional.

Ja des dels nostres inicis vam ser ben conscients de la valuosa aportació que el poble de Bétera i la nostra comarca realitzen a la cultura popular i tradicional en terres valencianes, motiu pel qual el mestre Ferran Zurriaga ens definí com una colla d’amics de la literatura popular, de la música i dels balls tradicionals de la comarca del Camp de Túria.

El nostre entusiasme per les tradicions ens porta a treballar per a fer valdre i projectar els costums i les tradicions que ens identifiquen com a poble. Amb aquest objecte, la nostra tasca se centra en la recerca, l’estudi, la documentació, l’ensenyament, la difusió i el foment dels diferents elements que formen part de la nostra cultura popular i tradicional.

L’interés en les nostres tradicions i l’estima pels balls, per la indumentària i pel repertori musical valencià són la base sobre la qual hem nodrit amb afecte el nostre treball al llarg dels vint anys de trajectòria de l’associació.